Zorgpremie Zilveren Kruis omlaag met 8,30 euro per maand

zka nieuw  De basispolis bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis (onderdeel van ACHMEA groep), wordt volgend jaar 8,30 euro per maand goedkoper. De premie daalt van 108,25 naar 99,95 euro. Op jaarbasis scheelt dat bijna 100 euro. Zilveren Kruis is de eerste grote verzekeraar die de zorgpremie voor volgend jaar bekendmaakt.

Ook bij andere Achmea-merken als Agis en Avéro daalt de premie. De verwachting is dat ook andere grote verzekeraars hun premies voor volgend jaar verlagen. De kleine Schiedamse verzekeraar DSW maakte eind september al bekend de premie met 6,50 euro per maand te verlagen tot €95.

Zilveren Kruis zegt dat de daling mogelijk is door scherpe afspraken met zorgaanbieders en een verlaging van de medicijnenprijzen. Dit jaar daalden de zorgpremies bij veel verzekeraars ook al licht.

Zorgpremie 7,5% lager

De verlaging voor Zilveren Kruis komt uit op ruim 7,5 procent. Over een hele jaar scheelt het 99,60 euro. De premies van de tandartsverzekeringen blijven gelijk. De aanvullende verzekeringen stijgen met gemiddeld 2 procent.

Gemiddeld dalen de premies van de Achmea-merken met 7,50 euro. Dat komt neer op een daling van 7 procent