Zekur zorgpremie tot nu toe de laagste voor 2014

Zekur, een zorgverzekering die zich richt op jongeren maar ook voor anderen verkrijgbaar is, maakte vandaag haar premies voor 2014 bekend. De basispremie is 80,25 euro, bij een minimaal eigen risico van 360 euro en is een naturapolis. Tot dusver is de zorgverzekering van Zekur de goedkoopste. Zekur heeft op dit moment (15 november) ook de laagste premie bij een hoog vrijwillig eigen risico en rekent 62,25 euro. Dit is onder de prijs van HEMA.

Naturapolis en alleen internet

Het betreft hier een naturapolis van Zekur, waarbij consumenten alleen terecht kunnen bij gecontracteerde zorgaanbieders. Zekur contracteert naar verhouding met andere verzekeraars weinig zorgaanbieders. Zo kunt u voor niet-spoedeisende zorg maar bij zestien ziekenhuizen terecht, ongeveer één per provincie. De communicatie met Zekur loopt alleen via internet, waarmee de jongeren waarschijnlijk geen probleem zullen hebben.

Naast naturapolissen zijn er ook restitutiepolissen onder zorgverzekeringen. Met die verzekeringen kunt u naar de zorgaanbieder van uw keuze en krijgt u achteraf tot het gangbare tarief vergoed. Bij dure klinieken betaalt u dus een deel zelf. Restitutiepolissen zijn vaak iets duurder dan naturapolissen. PMA, dat onder Menzis valt, heeft tot dusver de goedkoopste restitutiepolis met een premie van € 83,50  per maand en het minimale eigen risico.