Steeds meer mensen besparen op de zorgpremie

Zorgpremie besparenUit de jaarlijkse marktscan van de Nederlandse Zorgautoriteit blijkt dat steeds meer mensen stappen over naar een andere zorgverzekeraar. Dit eind vorig jaar voor de nieuwe zorgverzekering 2013 stapte 8,3 procent van de verzekerden over, het hoogste aantal sinds 2007.

 

Overstappers bespaarden vorig jaar €53 mln op zorgverzekering

Mensen die vorig jaar van zorgverzekering wisselden, hebben in totaal €53 mln aan premies bespaard. Een jaar eerder was dat nog €40 mln.
Eind vorig jaar wisselden dus 1,4 miljoen mensen van zorgverzekeraar, het jaar daarvoor wisselden nog een miljoen mensen van zorgverzekeraar.

Niet alle overstappers kozen echter bewust voor de overstap. In een deel van de gevallen gaat het om mensen die collectief zijn verzekerd via bijvoorbeeld hun werkgever. Als de werkgever overstapt op een andere verzekeraar, gaan in een keer veel werknemers mee.

Overigens is driekwart van de mensen nog nooit van zorgverzekeraar gewisseld.

Zorgpremie vergelijken moeilijk

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel mensen aangeven dat polissen vergelijken nogal een tijdrovende en moeizame klus is. Het aantal aanvullende zorgverzekeringen daalde van 14,7 miljoen in 2012 tot 14,3 miljoen dit jaar. Daardoor heeft nu iets meer dan 85 procent van alle verzekerden een aanvullende zorgverzekering.

Getagd met ,