DSW zorgpremie 2014 omlaag met €7,50 per maand

DSW_witopgroen

Zorgverzekeraar DSW verlaagt de premie van de basisverzekering met €7,50 naar €95. Dat betekent dat de premie over het hele jaar daalt van 1230 naar 1140 euro, een verschil van 90 euro.

DSW maakt traditiegetrouw op de eerste dinsdag na Prinsjesdag als eerste van alle zorgverzekeraars in Nederland bekend wat er voor de basisverzekering moet worden betaald. Meestal volgen de andere zorgverzekeraars dit voorbeeld. Sterker nog, de meeste gaan er zelfs nog onder zitten, zo bewijzen voorgaande jaren.

Het kabinet verwacht dat de zorgpremie volgend jaar met gemiddeld €24 daalt naar €1226 per jaar, bleek tijdens Prinsjesdag. In totaal gaat het om een daling van de premies met €1,25 mrd.

‘Ramingen te hoog’

DSW zegt dat de premie sterker verlaagd kan worden vanwege ‘te hoge ramingen van het ministerie’. De zorgverzekeraar verwacht dat de kosten voor ziekenhuiszorg volgend jaar iets lager zullen zijn dan de prognose, maar ‘voor alle andere vormen van zorg raamt het ministerie de kosten de afgelopen jaren structureel te hoog.’